Secret Santa dag drie: de perfecte eerste vibrator

Secret Santa dag drie: de perfecte eerste vibrator

Posted by Rebecca Verreth on 8th Dec 2022

Kies je een cadeau voor iemand die alles al heeft, behalve een leuke sekstoy? Is er wat koudwatervrees en moet het stijlvol en speels zijn? Klein om te beginnen? 

Als eerste toy raden wij vaak een vibratortje aan dat zuiver uitwendig gebruikt kan worden. We hebben het dus niet over dildo's, want die breng je in. 

Uitwendige toys zijn de meest verkochte toys, onder andere omdat je er mee aan voorspel kan doen: de opwinding en de erectie opbouwen - dat is zowel bij mannen als bij vrouwen zo! En als het goed gaat klaarkomen.. zonder dat er penetratie aan te pas hoeft te komen.

Een dildo is juist wél bedoeld voor penetratie, en komt daarom normaliter veel later of niét in het spel.

Veel van de moderne kleine toys hebben een mooi design dat goed in de hand ligt, en dat je dus kan gebruiken voor uitwendige massage van het hele lichaam. Goeie kleine vibrators voelen fijn op de schouders, rug, billen, voetzolen, tepels... vulva en penis. 

Voor iedereen

Het maakt niet super veel uit of je voor een man of voor een vrouw koopt. Vibrators zijn voor iedereen, en met een goeie toy kan je zowel de penis als de vulva plezier doen. 

Al moet je wel even op de vorm letten natuurlijk.

Wàt je kiest uit onze selectie, hangt af van je voorkeur: heb je graag dat je toy mooi is? Dat is heel persoonlijk, maar de Mimi van Je Joue wordt haast universeel zeer mooi gevonden. Dat je aankoop niet lijkt op een sekstoy? Dat kan zeker, kijk naar de Toupie van Puissante. 

Verder zijn er verschillen in ergonomie en ook in gerichtheid en kracht van de vibratie. Hoe puntiger, hoe gerichter je de toy kan gebruiken op kleine plekjes. Hoe platter of breder, hoe meer lichaamsoppervlak je natuurlijk tegelijk kan stimuleren. 

Een paar aanraders!

Moeders mooisten We-Vibe Touch 

en Je Joue Mimi 

Deze toys zijn allebei prachtig en passen mooi in je handpalm. Je kan deze toys dus op een hele natuurlijke manier gebruiken, gewoon met je hand die de vibraties mee overdraagt op het lichaam. 

Of bij op de vulva leggen bij penetratieseks.

Van deze twee heeft de We-Vibe Touch de meest ergonomische vorm, omdat er een kromming in zit die je mooi op de venusheuvel kan leggen om deze helemaal te vibreren. Het zachtere puntje is flexibel en trilt daardoor extra diep, en kan je ook heel gericht op de leukste plekjes van de clitoris of penis gebruiken.

Je Joue Mimi is een heel elegante en onopvallende toy. Je kan Mimi plat met je handpalm als massager gebruiken, of met de smalle kant gerichter tussen de schaamlippen stimuleren. Kies voor de Mimi Soft als je graag een zacht flexibel kantje aan je vibrator hebt, de originele Mimi geeft niet mee.

Speelse Puissante Toupie

De Toupie is een nieuwkomertje van het merk Puissante, dat ons erg charmeert. Het ziet er uit als een designer speelgoedje. De vorm van een tol ligt beter in de hand dan je verwacht. De twee verschillende uitsteekseltjes van de Toupie zijn allebéi heel leuk voor een gerichtere stimulatie van de clitoris. Of de glans penis!

Powerhouses We-Vibe Tango (foto links)

en Rocks Off bullet

Deze toys zijn zogenaamde Bullet vibrators. Ze hebben de vorm van een kogeltje! Dat maakt dat ze makkelijk mee te nemen zijn in de handtas, maar ook tussen de schaamlippen te glippen, als extra bij penetratieseks.

Als je nog geen enkele toy probeerde en je bent nieuwsgierig, maar wil niet te veel geld uitgeven, dan raden we je van harte de Rocks Off 80mm aan. Met slechts één standje en een bijgeleverd batterijtje is dit een budget optie die duidelijk maakt of het iets voor jou of je partner is.

Een bullet zoals Rocks Off mag dan klein zijn, er zit behoorlijk wat power in en je kan het zowel voor de clitoris als de penis gebruiken. 

Tip: Lees de review van deze bullet voor de mening van één van onze mannelijke klanten.


De Tango tenslotte is wat ons betreft de mooiste en meest krachtige bullet aller tijden. De vorm is prachtig, de kleuren in het echt nog mooier dan op de foto. We raden aan deze bullet met glijmiddel over de vulva of penis te laten glijden als geheel of met de platte kant, want hij kan met hele goeie resultaten ook dwars door het ondergoed heen gevoeld worden. Dat raden we zelfs aan!

Bij grotere opwinding is de Tango bullet een heerlijkheid om gerichter op de gevoelige plaatsen te gaan gebruiken, maar het is niet nodig voor een orgasme. 

Dat kan ook onrechtstreeks, dus door de schaamlippen of door de slip heen.

Silicone glijmiddel toegelaten!

Bijzonder aan de Tango en de Rocks Off bullets is ook dat ze van een hard ABS plastic materiaal gemaakt zijn. Dat betekent dat je ze met silicone glijmiddel mag gebruiken. Dat is uitzonderlijk voor toys! Als je zoals ons enorm van het gevoel en de glijkracht van silicone glijmiddel geniet, dan is dit een grote bonus.