Skip to main content

Fun Factory Fun Cup menstruatiecups

Fun Factory

€19.90 - €34.90
(2 reviews) Write a Review
Availability:
Discrete verzending 1 - 2 werkdagen.
Gift wrapping:
Options available
Adding to cart… The item has been added

De ecologische, budget- en lichaamsvriendelijke manier om je menstruatie op te vangen. En vooral ook: zorgeloos én veel hygiënischer.

Een greep uit de vele voordelen:

 • Vriendelijk voor je portemonnee: Het equivalent van 4 tot 6 tampons per keer dat je de cup draagt! Elke maand een doosje tampons, dat tikt snel aan.
 • Vriendelijk voor je lichaam: glad en soepel medisch silicone dat zich aanpast aan je lichaam en je lubricatie en vaginale flora met rust laat. Gedaan met droogheid en irritaties achteraf.
 • Vriendelijker voor het milieu: de silicone cup gaat jaren mee. Als je start met tampons vanaf de eerste menses, dan werp je er in je leven ongeveer 10.000 weg!

Hygiënischer?

Jazeker: tampons absorberen niet alleen bloed, maar ook vaginale flora én lubricatie. Daar kan je van uitdrogen en irritaties hebben. Bovendien maken infecties meer kans als de beschermende flora en de lubricatie wegvallen of verstoord worden. En tampons met touwtje absorberen onzuiverheden van buitenaf, in tegenstelling tot een cup.

Hoe breng je ze in?

FUN CUPS zijn onzichtbaar en voel je niet zitten. Ze zijn niet moeilijker in te brengen dan een tampon, al kan het de eerste keren wat zoeken zijn, net als bij een tampon. We raden aan een nieuwe cup eerst te proberen dragen als je je regels niét hebt. Dan kan je goed proberen zonder zorgen.

Bij de CUPS wordt een gebruiksaanwijzing geleverd met de vouwwijzen die je kan proberen.

Reinigen is 'a breeze'

Het medische silicone van silicone & vagina specialist Fun Factory is soepel, uiterst glad, niét poreus en verkleurt niet. Je kan ze gewoon wassen met water of afkoken als je dat wenst.

De meeste vrouwen doen een hele dag met een cup - ze overschatten de hoeveelheid bloed omdat tampons méér dan alleen bloed opslorpen. Je kan dus je huos uit zonder zorgen, op trekking of op verplaatsing zonder dat je je tampons moet verwisselen.

Moet je toch je cup verwisselen? Koop er dan twéé, je kan dan de ene cup opbergen in het speciaal voor dit soort producten gemaakt opbergzakje, en de nieuwe inbrengen. Het gepatenteerde Tyvec opbergzakje ademt, pluist nooit en is eenvoudig machinewasbaar!

WELKE CUP IS HET BESTE VOOR MIJ?

 

Weet je niet zeker of de FUN CUP SIZE A of B geschikt is voor jou? Laten we kijken. Vergeet niet dat elk lichaam anders is, en het kiezen van jouw maat is een kwestie van uitproberen. We hebben een paar suggesties hieronder en we raden aan te beginnen met de EXPLORE KIT als je het niet zeker weet.

 

MAAT A - Kleiner (5,3 cm, Ø 4 cm, 20 ml)

Stevige siliconen voor meer controle en makkelijker uitvouwen in de vagina, als je stevige bekkenbodemspieren hebt.

Geschikt voor: licht bloedverlies, vrouwen die willen starten met een kleinere cup, vrouwen jonger dan 30 die geen vaginale bevalling hebben doorgemaakt.

 

MAAT B - Groter (5,8 cm; Ø 4,3 cm; 30 ml)

Zachtere siliconen voor een comfortabele pasvorm die geschikt is voor zwaar bloedverlies of als je minder stevige bekkenbodemspieren en wekere vaginale wanden hebt - vanaf een jaar of 25 al verlies je collageen en dus ook stevigheid. Dit heeft géén invloed op gevoeligheid, wel op de vorm van de vagina.

Geschikt voor: zwaar bloedverlies, vrouwen die een vaginale bevalling hebben doorgemaakt en/of ouder zijn dan 30

 

EXPLORE KIT (1 MAAT A & 1 MAAT B)

Geschikt voor: vrouwen die niet zeker weten welke maat ze best gebruiken, voor als je koopt voor later ook, voor moeders & dochters, en voor vrouwen die verschillende bescherming wil tijdens lichte dagen en zware dagen.

 

Afmetingen:

Maat A: 5,6 cm, Ø 4 cm, 20 ml
Maat B: 6,3 cm, Ø 4,3 cm, 30 ml

Gewicht:
Maat A: 41,4 g
Maat B: 42,8 g

Materiaal:
100% siliconen van medische kwaliteit, hypoallergeen en niet-poreus

Speciaal ademend, niet pluizend en bacteriewerend opbergtasje meegeleverd.

Gebruiksaanwijzing meegeleverd.

2 jaar garantie.

2 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Fun cups

  Posted by Céline on 5th Jun 2021

  Dit is mijn eerste ervaring met menstruatiecups en ik ben echt zeer tevreden. Ze zijn van goede kwaliteit en worden geleverd met een handig transportzakje. De cup is gemakkelijk in te brengen en te verwijderen, je voelt de cup niet zitten, kan 12u gebruikt worden, eenvoudig te reinigen. Ik ben zo blij met dit milieuvriendelijk en veilig alternatief voor tampons, wat een verademing!!!

 • 4
  Hele fijne cup!

  Posted by Sarah on 12th Nov 2020

  Deze cups zitten echt super goed. Doordat ze ergonomisch gevormd zijn heb je geen last van het harde steeltje dat schuurt tegen de wand van je vagina. Ik keek wel een beetje op tegen het inbrengen maar uiteindelijk verliep het super vlot. Je hoort de cup ook vacuum zuigen waardoor je meteen weet of die goed zit. Verder voel je hem helemaal niet zitten. Ik ben super blij dat ik ben overgestapt naar deze cup! Kleine sidenote: ik (24 jaar met hevig bloedverlies en zonder kinderen) gebruik de small.

Videos Hide Videos Show Videos