Fun Factory Fun Cup menstruatiecups

€34.90
(2 reviews) Write a Review
Availability:
Discrete verzending 1 - 2 werkdagen. Op stock in de winkel.
Adding to cart… The item has been added

De nieuwe, ecologische en vooral ook lichaamsvriendelijke manier om je menstruatie op te vangen.

Vriendelijk voor je portemonnee: Het equivalent van 4 tot 6 tampons per keer dat je de cup draagt! Gaat dus veel langer mee dan een tampon.

Vriendelijk voor je lichaam: glad en soepel medisch silicone dat zich aanpast aan je lichaam en je lubricatie en vaginale flora met rust laat. Gedaan met droogheid en irritaties achteraf.

Vriendelijker voor het milieu: de silicone cup gaat jaren mee. Medische silicone heeft als grondstof zand - net als glas - geen petroleum dus!

De kit bevat telkens 2 cups*, een stevig niet pluizend en discreet opbergtasje met magneetsluiting in het geval van de A of B maat, of drawstring in het geval van de Explore kit.

Voor de meeste vrouwen geldt dat je er 's morgens mee buiten loopt, en er pas 's avonds terug aan moet denken om je cup te vervangen. Je kan er mee slapen, je kan er mee sporten, je kan er mee naar de sauna zonder dat er een touwtje tussen je benen bungelt.. :)

Ze laten je toe om bevrijd te worden van het voortdurend moeten denken aan en meenemen van tampons. Die bevrijding is voor veel vrouwen nog het leukste aspect, een echte game changer!

Moet je toch je cup vervangen? Dan neem je je reservecup* mee in je handtas en ga je naar het toilet om deze te vervangen.

Neem reinigingsdoekjes of wat toilet-papier om de gebruikte cup snel af te vegen en berg hem op in het mee geleverde speciaal daarvoor gemaakte zakje.

Het gepatenteerde Tyvec opbergtasje ademt, pluist nooit en is machinewasbaar. Het laat absoluut niets door.

 

Welke cup kiezen?

Weet je niet zeker welke cup geschikt is voor jou? Laten we kijken. Vergeet niet dat elk lichaam anders is, en het kiezen van de maat is een kwestie van uitproberen. We hebben een paar suggesties hieronder en we raden aan te beginnen met de EXPLORE KIT als je het niet zeker weet.

MAAT A - Kleiner (5,3 cm, Ø 4 cm, 20 ml)
Stevige siliconen voor meer controle tijdens het inbrengen. 
Geschikt voor: licht bloedverlies, de vrouw die houdt van een kleinere cup, vrouwen jonger dan 30 die geen bevalling hebben gehad.

MAAT B - Groter (5,8 cm; Ø 4,3 cm; 30 ml)
Zachtere siliconen voor een comfortabele pasvorm.
Geschikt voor: zwaar bloedverlies, vrouwen die een bevalling hebben gehad en/of ouder zijn dan 30.

EXPLORE KIT (1 MAAT A & 1 MAAT B)
Geschikt voor: vrouwen die niet zeker weten welke maat ze moeten gebruiken en voor vrouwen die verschillende bescherming willen tijdens lichte dagen en zware dagen.

 

* De Fun Cups maat A en B worden door ons nog steeds per twee geleverd, met een boekje met uitleg en opbergzakje. We hebben nog voorraad van deze versies. Via het merk zelf worden de A en B maten uitsluitend per stuk verkocht aan 19.90 euro. In de winkel in Mechelen hebben we ze zowel per stuk als per twee. De Explore Kit bevat altijd 2 stuks, 1x het A-maatje en 1x de B.

2 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Fun cups

  Posted by Céline on 5th Jun 2021

  Dit is mijn eerste ervaring met menstruatiecups en ik ben echt zeer tevreden. Ze zijn van goede kwaliteit en worden geleverd met een handig transportzakje. De cup is gemakkelijk in te brengen en te verwijderen, je voelt de cup niet zitten, kan 12u gebruikt worden, eenvoudig te reinigen. Ik ben zo blij met dit milieuvriendelijk en veilig alternatief voor tampons, wat een verademing!!!

 • 4
  Hele fijne cup!

  Posted by Sarah on 12th Nov 2020

  Deze cups zitten echt super goed. Doordat ze ergonomisch gevormd zijn heb je geen last van het harde steeltje dat schuurt tegen de wand van je vagina. Ik keek wel een beetje op tegen het inbrengen maar uiteindelijk verliep het super vlot. Je hoort de cup ook vacuum zuigen waardoor je meteen weet of die goed zit. Verder voel je hem helemaal niet zitten. Ik ben super blij dat ik ben overgestapt naar deze cup! Kleine sidenote: ik (24 jaar met hevig bloedverlies en zonder kinderen) gebruik de small.

Videos Hide Videos Show Videos