Skip to main content

Mooncup Menstruatiecup

Mooncup

Was: €29.90
Now: €14.90
(No reviews yet) Write a Review
Availability:
Discrete verzending 1 - 2 werkdagen.
Gift wrapping:
Options available
Adding to cart… The item has been added

Een degelijke, traditionele menstruatiecup uit het Verenigd Koninkrijk. Mooncup was één van de eerste cups op de markt en het is een klassiek, vaak nagebootst design geworden.

De mooncups zetten zich vacuüm in je lichaam en vangen net als andere menstruatiecups je bloed op zonder andere lubricatie op te drogen. Je blijft je gedurende je hele menstruatie glad en als anders voelen. 

Je kan met de cup sporten, naar de sauna - zonder touwtje!! - gaan slapen of vrijen zonder penetratie. Je zou de cup kunnen vergeten (overkomt ons wel eens).

Mooncups zijn beter voor je lichaam dan traditionele tampons en maandverbanden. Deze bevatten niet alleen meestal bleekmiddelen, maar ook sporen van andere residus uit de agroindustrie zoals herbiciden en pesticiden. Dit is al meermaals in verschillende onafhankelijke onderzoeken aangetoond en in de media aan bod gekomen.

Mooncups zijn beter voor het leefmilieu, je kan één cup makkelijk een jaar of vijf gebruiken. Na elke cyclus kook je de cup best even steriel, verder hebben ze behalve wassen en aan de lucht drogen weinig onderhoud nodig.

Mooncups zijn uiteraard ook beter voor je portemonnee, aangezien één Mooncup nauwelijks meer kost dan een pak maandverband of tampons.

De Mooncup Menstrual Cup is verkrijgbaar in de maat A voor vrouwen vanaf 30, en in de maat B voor jongere vrouwen.

Veel vrouwen gebruiken water of wat glijmiddel om de cup in te brengen. Dat doe je door de cup in mekaar te vouwen en dan in te brengen. De gebruiksaanwijzing met tekeningetjes krijg je met de cup mee geleverd.

Onderaan de cup zit een soort steeltje met ribbeltjes om je vingers te begeleiden als je de cup wil uithalen. Je moet op de cup zelf duwen om de vacuüm te lossen alvorens de cup naar beneden te trekken.

Het kan soms zoeken zijn naar de juiste positie van de cup - geef het dus een aantal pogingen en voorzie gedurende de eerste paar keer toch nog een maandverbandje om ongelukjes op te vangen.

Soms is het ook wat zoeken naar de juiste maat cup. Wil je een persoonlijk consult dan kan je Ruud of Rebecca boeken voor een kwartier durende sekstoyconsultatie. Zie de pagina over ons voor de link.

 

 

Videos Hide Videos Show Videos