De beste prostaatvibrator: onze community en experts geven advies!

De beste prostaatvibrator: onze community en experts geven advies!

Posted by Rebecca Verreth on 14th Jun 2023

Een prostaatvibrator is een speciaal ontworpen seksspeeltje dat zich richt op de stimulatie van de prostaat bij mannen. Dit kleine, kastanjevormige orgaan, ook wel de mannelijke G-plek genoemd, is verantwoordelijk voor het produceren van prostaatvloeistof en speelt een cruciale rol in het mannelijke orgasme.

Prostaatmassage kent verschillende gezondheidsvoordelen die bijdragen aan het welzijn van mannen. Door regelmatige massage van de prostaat kan men profiteren van een verbeterde bloedcirculatie, verminderde kans op ontstekingen van de prostaat en uiteraard meer seksueel genot. Prostaatmassage kan de duur en intenstiteit van je erectie en van je orgasmes verbeteren, en zelfs de kwaliteit van het sperma gunstig beïnvloeden.

Prostaatvibrators zijn er in verschillende vormen, maten en materialen, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn ontworpen om de prostaat effectief te masseren en stimuleren. Door het gebruik van trillingen en gerichte druk kan een prostaatvibrator zorgen voor intense, diepe orgasmes die anders niet mogelijk zouden zijn.

Het kiezen van de beste prostaatvibrator hangt af van persoonlijke voorkeur, ervaring en wat je belangrijk vindt in een seksspeeltje. Dit kan variëren van het soort materiaal en het ontwerp tot de intensiteit van de vibraties en de gebruiksvriendelijkheid. Het is mogelijk om advies in te winnen, of de vraag voor te leggen aan onze community van sekstoy gebruikers en consulenten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

De beste prostaatvibrators: een vergelijking van de toppers

Met zoveel opties op de markt kan het een uitdaging zijn om de beste keuze te maken. In dit artikel vergelijken we drie van de best gereviewde prostaatvibrators op de markt: de Hugo van het merk LELO, de Edge 2 van het merk Lovense, en de Vector van We-Vibe. We doen dat op basis van onze eigen ervaringen, de feedback van onze klanten en van onze "Durf te Vragen!" community. We vergelijken onder meer prijs, functionaliteit en comfort. 

1. LELO Hugo

De Hugo is een luxe prostaatvibrator van het bekende merk LELO. Het is een van de meest populaire prostaatvibrators op de markt en staat bekend om zijn krachtige en diepe vibraties. De Hugo heeft twee motoren, één voor de prostaat en één voor het perineum, en biedt daarmee een intense dubbele stimulatie. 

2. Lovense Edge 2 

De Edge 2 van Lovense is een innovatieve prostaatvibrator met een verstelbare kop, waardoor hij perfect kan worden afgestemd op jouw lichaam. De Edge 2 is te bedienen met een app op je smartphone, waardoor je eindeloze vibratiepatronen en intensiteiten kunt instellen en zelfs op afstand kunt laten bedienen. 

3. We-Vibe Vector  

De Vector van We-Vibe is een ergonomisch ontworpen prostaatvibrator met een slank en flexibel ontwerp. Net als de Edge 2 is de Vector te bedienen met een app, waardoor je volledige controle hebt over de vibraties en intensiteit. De Vector heeft ook twee motoren, voor zowel prostaat- als perineumstimulatie. 

De vergelijking!

Prijzen en features 

Laten we beginnen met de prijzen: Vector kost 139 euro, Edge kost 129 euro en Hugo kost 220 euro. Hoewel Lelo duurder is, betekent dit niet dat We-Vibe en Lovense qua kwaliteit onderdoen. 

App of geen app? 

Opvallend is dat Hugo alleen een gewone afstandsbediening heeft, terwijl de Vector zowel een afstandsbediening als een app biedt. Lovense Edge kan zowel via de toy zelf als via de app worden bediend, maar heeft dan weer geen afstandsbediening. We kunnen ons voorstellen dat het soms gewoon sexier is om eens even niét de smartphone bij de hand te moeten hebben, maar wél een afstandsbediening te gebruiken met je partner. Het hebben van een app biedt meer opties en mogelijkheden, bijvoorbeeld om ook over grotere afstanden over WIFI met mekaar te spelen en te teasen. 

Afmetingen, vorm en comfort 

  • Hugo is de grootste met afmetingen: 13.1 x 16.8 grootste lengtes en 4.1 cm diameter op het breedste punt. 
  • Edge: Lengte in te brengen van aan de onderkant van de steel tot bovenaan: 9,1 cm, Ø in te brengen gedeelte op het breedste punt: 3,5 cm. 
  • Vector: 10.9 cm x 10.5 cm x 3 cm. In te brengen lengte 8.5 cm, Ø 2.9 cm. 

De grootte van een prostaatvibrator is niet het belangrijkste; het gaat om de vorm, de positioneerbaarheid, comfort en trillingsdiepte. Vector, Hugo en Lovense Edge hebben een vergelijkbare vorm, met een in te brengen deel dat naar de prostaat kan worden gericht en een deel dat op het perineum trilt. Qua afmetingen is Vector kleiner dan Hugo, terwijl Edge er tussenin zit. 

Richtbaarheid: Waarom zou je een richtbare of positioneerbare prostaatvibrator willen? Wel, omdat je die dan meer of minder in je prostaat kan laten duwen, of net richten naar de bovenkant of meer naar onderen. Met een richtbare of positioneerbare toy heb je in feite méér dan één toy om uit te testen. Hugo lijkt niet richtbaar te zijn, terwijl Vector en Edge wel richtbaar zijn. Vector is het meest flexibel, waarmee we willen zeggen dat het in te brengen gedeelte van helemaal gebogen in een hoek van negentig graden tot helemaal rechtop verticaal kan staan. Hij blijft in positie. De Edge blijft ook goed in positie, heel stug in positie zelfs, en gaat iets minder ver omhoog en iets minder ver naar beneden. Ook op te merken: Edge kan met zijn ontwerp met twee bollen beter 'drukken', voor een intense prostaatmassage. En door de twee bollen blijft de toy ook beter op de plaats zitten. 

Comfort: Het comfort van een prostaatvibrator wordt ook beïnvloed door het steeltje en het zitvlak. Een dunner steeltje - met wat meer ruimte tussen het deel dat buiten blijft en het dikkere binnendeel - voelt een pak comfortabeler omdat de anus zich er goed rond kan sluiten. Vector is kampioen met het langste en dunste steeltje, terwijl Edge slechts iets korter en dikker is. Als je er aan denkt om lekker comfortabel te gaan zitten terwijl je met de toy in masturbeert, dan kan je je voorstellen dat je niet op een dikke bobbel wil gaan zitten, maar het allemaal vrij plat en glad wil houden. Het zitvlak van Vector is steekt er wederom als de meest platte bovenuit, waardoor het geheel redelijk comfortabel is om mee te zitten. Edge en Hugo hebben iets dikkere zitvlakken. 

Materiaal, motoren en geluidsniveau: Alle drie de vibrators zijn gemaakt van hoogwaardige, hygiënische siliconen en zijn waterdicht. Dat is zeker voor anaal gebruik natuurlijk van belang. Er zijn nog veel minderwaardige jelly toys op de markt, die doordat ze poreus zijn bacteriën kunnen vasthouden en zo zorgen voor infecties. Met de drie besproken speeltjes en alle speeltjes op deze website zit je wat dat betreft alvast uitstekend! Qua aanvoelen van het oppervlak van de toys: Vector en Hugo voelen zijdezacht en glad aan, terwijl Edge iets meer "drag" heeft, wat dan weer iets beter het glijmiddel vasthoudt.  

Motoren: Bij zowel Vector als Hugo en Edge zijn er twee afzonderlijk bedienbare diepe motoren. Dus telkens één voor het perineum en één voor de prostaat. Het gaat bij Vector en Edge over diepe motoren, bij de Hugo zijn die iets hoger in frequentie (diepe trillingen zijn verder dragend en masserender dan andere trillingen). **Geruisloos?** De Vector is ERG stil. De Edge hoor je. De Hugo zit er tussenin. Maar ze blijven allemaal erg stil in gebruik, en wel zo stil dat veel gebruikers er ook buitenshuis mee durven aan de slag gaan. 

Onthoud dat iedereen anders is en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Onze community van sekstoy gebruikers en consulenten staat klaar om je te helpen een keuze te maken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. 

Hoe gebruik je een prostaatvibrator? 

Voordat je een prostaatvibrator gaat gebruiken, is het belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier kunt doen om optimaal te genieten. IEnkele tips en stappen om je op weg te helpen. 

Voorbereiding 

Begin met een goede voorbereiding om het gebruik van een prostaatvibrator aangenamer en veiliger te maken. Zorg ervoor dat je ontspannen bent en eventueel al wat opgewonden, dit helpt bij het inbrengen van de vibrator. Gebruik daarnaast voldoende glijmiddel op waterbasis om eventuele ongemakken te voorkomen. 

Inbrengen 

Breng de prostaatvibrator voorzichtig in, met de gebogen kant richting je buik. Ga rustig en geleidelijk te werk, zodat je lichaam de tijd heeft om zich aan te passen. Zorg ervoor dat je een comfortabele positie inneemt, bijvoorbeeld liggend op je zij of op je rug met opgetrokken knieën. Opgetrokken knieën zorgen ervoor dat je in je rectum meer plaats krijgt voor anale penetratie, doordat je meer ruimte geeft aan je bekkenbodem. 

Stimulatie en Combinaties 

Zodra de prostaatvibrator op zijn plaats zit, kun je beginnen met het experimenteren met het samentrekken van je bekkenbodemspieren, en/of met verschillende vibratiepatronen en snelheden. Neem de tijd om te ontdekken wat je het meest plezierig vindt. Blijf rustig ademen en geniet van de sensaties. Combineren met andere vormen van stimulatie, zoals penetratie of orale seks, kan vanzelfsprekend ook en kan zorgen voor een bevredigend orgasme van hoge intensiteit. 

Veiligheid en hygiëne 

Let op de hygiëne bij het gebruik van een prostaatvibrator. Reinig het speeltje grondig voor en na gebruik met een toycleaner of milde zeep en water. Wij raden aan altijd - zonder uitzondering - een watergebaseerd glijmiddel te gebruiken dat voldoende dik is, zodat de toy goed buffert en je rectum niet beschadigd geraakt door de frictie. 

Onze favoriete anale glijmiddelen die ook veilig zijn voor toys zijn: Sliquid Sassy, SLOW SEX anal play en de allerbeste voor anale stimulatie is wat ons betreft Lubrifiant Confort Anal van YESforLOV.


Zijn er ook goedkopere prostaatvibrators voor beginners? 

Als je net begint met het verkennen van prostaatstimulatie, kan je zeker kiezen voor een speeltje dat wat goedkoper is en ofwel een zachtere vibratie heeft, ofwel helemaal geen. Je geeft je lichaam en je prostaat dan de gelegenheid om aan de sensaties te wennen. 

Beginnersvriendelijke prostaattoys zijn meestal voorzien van een smalle schacht, zodat ze gemakkelijk in te brengen zijn en comfortabel aanvoelen tijdens het gebruik. 

Bovendien hebben ze vaak eenvoudige bedieningselementen, zodat je je kunt concentreren op het genieten van de ervaring zonder je zorgen te maken over ingewikkelde knoppen of instellingen. 

Enkele populaire prostaattoys voor beginners zijn: 

  1. De Nexus Glide: Een eenvoudige prostaatstimulator met een gladde buitenkant en een lichte curve. 
  2. De Nexus G-Play Medium: Een compacte en zijdezachte anale vibrator met een curve voor de prostaat. 
  3. De Rocks Off Naughty Boy: Een smallere prostaattoy met een krachtige uitneembare bullet vibrator. 

Vergeet niet dat ieders lichaam anders is, dus het kan enige tijd duren voordat je je eigen voorkeuren en grenzen ontdekt. Veel plezier met experimenteren!