Hoe gebruik je een vibrator?

Hoe gebruik je een vibrator?

Posted by Rebecca Verreth on 7th Jan 2022

Hoe je een vibrator gebruikt, hangt van je fantasie, maar ook van de vorm van jouw speeltje af. 

Er zijn vibrators die een uitwendige vorm hebben, meer als de palm van je hand of een vinger. Ik denk dan aan Mimi of Touch X. Die kan je gebruiken voor massage van het hele lichaam, de borsten, de buik, de billen, en natuurlijk de vulva of ook de penis.

En er zijn vibrators die meer de vorm van een staaf of een penis hebben. Bijvoorbeeld Kurve of Tiger. Die kan je nog steeds uitwendig gebruiken, bijvoorbeeld tussen de schaamlippen doen glijden, maar ze zijn natuurlijk ook heel erg geschikt voor inwendige massage.

Opwinding kan starten met elke impuls. Maar erotische aanraking en het opbouwen van opwinding start zowel bij mannen als bij vrouwen met uitwendige strelingen. Dat geldt dus ook voor strelingen met een vibrator. Pas als de opwinding groter wordt, kan het aangenaam zijn om de toy in te brengen.

Ook een goed glad glijmiddel* is een must. 

Verder zou ik heel in het algemeen zeggen dat - welke vibrator je ook gekocht hebt, het een aanrader is om er eerst zelf mee aan de slag te gaan voor je het heft uit handen geeft. 

Een toy maakt het mogelijk om eigenhandig op zoek te gaan naar plekjes waar stimulatie goed voelt en opwinding geeft. Ga dus altijd op zoek naar wat uitsluitend plezier en genot oplevert en blijf daar gerust bij stilstaan. 

Zonder tijdsdruk of druk om klaar te komen. Geef je vibrator dus niet zomaar aan jouw partner, tenzij je al een idee hebt van wat je wil gaan doen, hoe en waar.

Want tenslotte er is ook jouw fantasie, jouw erotische scenario. 

Wat zou je graag beleven? Waarmee zou een partner jou een plezier kunnen doen? Durf je eigen ideetjes voor te stellen! En vraag je partner naar zijn of haar wensen.

Weet je het niet goed?

Geen probleem, je moet ergens starten. Het merk Fun Factory levert sinds kort in al haar verpakkingen tips in de vorm van een lijstje dat je alleen of met twee kan invullen.  

Als je met twee bent, kan je die samen leggen en zo te weten komen wat jullie beiden aanspreekt. We geven hier een aantal van deze suggesties prijs!

Bij elke suggestie, schrijf JA als je het wil uitproberen. NEE als je het echt nooit wil uitproberen. En als je niet zeker bent of als het van de omstandigheden afhangt, noteer dan een MISSCHIEN.


1. Een video maken waarin je met de vibrator speelt

2. De vibrator gebruiken tijdens orale seks

3. De vibrator gebruiken tijdens penetratieseks

4. De vibrator mee in bad of douche nemen

5. Je polsen of polsen en enkels zijn geboeid terwijl met de vibrator gespeeld wordt

6. Je bent geblinddoekt terwijl de vibrator gebruikt wordt

7. De vibrator gebruiken op de tepels

8. Samen porno kijken en de vibrator gebruiken

9. Een lapdance doen of een striptease met de vibrator een de hoofdrol

10. De vibrator gebruiken voor de spiegel


Veel plezier!


* Waarom zou je een glijmiddel gebruiken, ook al ben je van jezelf al erg nat?

Wel, voor de uitwendige strelingen en de eerste strelingen met de vibrator maakt het een groot verschil in gevoel! Glijmiddel voor vibrators is zoals olie voor een massage. Wel ok zonder, maar echt zalig met.

Glijmiddelen zijn er in vele soorten en kwaliteiten. 

Oliebasis glijmiddelen kunnen bacterien vasthouden en raden we daarom niet aan. 

Watergebaseerde glijmiddelen van goede kwaliteit zijn verzorgend, aangenaam en nooit plakkerig. Ze zijn niet geschikt voor massage, maar wel voor vaginale penetratie en sekstoys. 

Siliconegebaseerde glijmiddelen tenslotte zijn ideaal voor allerlei soorten (erotische) massage, maar over het algemeen niet compatibel met toys die van silicone materiaal zijn gemaakt.