5 sekstoy trends voor 2023

5 sekstoy trends voor 2023

Posted by Rebecca Verreth on 18th Jan 2023

We zien er nog wel meer, maar vijf dat bekt lekker, dus here goes! 

1. Ecologische toys en verpakkingen 

De samenleving besteedt steeds meer aandacht aan ecologie, ethiek, herkomst van materialen, duurzaamheid, ... en dat zien we ook in onze branche. Er komen meer 100% bio-afbreekbare toys en vibrators gemaakt van uit de oceaan gewonnen plastics aan, ... 

We voelen ook meer vraag dan vroeger naar premium silicone materialen in plaats van rubber of plastics. Silicone heeft zand als grondstof en daarmee is een pak veiliger en ecologischer. En dat voor dildo's die liefst ook nog eens lokaal gemaakt worden. 

Daarnaast worden de verpakkingen eenvoudiger - karton zonder cellofaan, tubes op basis van maïs, in aluminium of glas i.p.v. plastics - en de ingrediënten van oliën en glijmiddelen ecologischer verantwoord: 100% plantaardige, lokale ingrediënten zijn sterk in opmars. 

Voorbeelden: 

Sex au Naturel - nieuwe 100% plantaardige en ecologisch verantwoorde reeks van het Spaanse Bijoux Indiscrets (creatrice Elsa Viejas) 

YESforLOV Biogamma met o.a. een glijmiddel op basis van Bretoens handgeplukt zeewier, eentje van biologische aloe vera, en een biologische CBD gel die helpt bij het ontspannen en voorbereiden op seks. - Neemt uitbreiding in 2023

Womanizer Eco - de beroemde luchtdrukvibrator kreeg een 100% biologisch afbreekbare versie op basis van maïs. We verwachten nog meer bio afbreekbare of speeltjes in 2023. 

OhhCean toys - vibrators gemaakt van uit de oceaan gehaalde plastics 

Uiteraard Fun Factory - premium silicone toys met grondstoffen uit Frankrijk en Duitsland. Pionier in het verkleinen van de ecologische voetafdruk van sekstoys

2. Genderneutrale toys en verpakkingen 

Nu de samenleving streeft naar steeds meer inclusiviteit en genderneutraliteit, weerspiegelt zich dit ook in het aanbod van sekstoysbedrijven. De tijd dat toys uitsluitend op één bepaalde sekse gericht waren is voorbij, toys hebben op zich niets vrouwelijks of mannelijks, alleen de functie is van belang: wat wil je met de toy precies doen of bereiken.

Genderneutrale toys en verpakkingen maken geen veronderstellingen wat je geslacht, of partnerkeuze betreft. Ze bieden de mogelijkheid om seksuele interesses en verbeelding te verkennen zonder de beperkingen van traditionele genderrollen. 

Voorbeelden genoeg van genderneutrale verpakkingen tegenwoordig: de meeste verpakkingen beelden de toy af of zijn abstract, maar voor genderneutrale toys kijk ik graag naar de makers van Cute Little Fuckers of Emojibator


3. Fantasy toys 

Misschien in het verlengde van de genderneutrale trend, of heeft het te maken met een trend naar escapisme? Er is duidelijk meer aanbod en interesse in Fantasy toys; dildo's in allerlei vormen die doen denken aan draken, eenhoorns of andere al dan niet mythische wezens... unieke kunstwerkjes, bijna altijd met liefde handgemaakt. We hebben er alleszins ook een oogje op voor 2023. 

Voorbeelden zijn Überrime en Tenticles

4. Luchtdrukvibrators rule! 

Luchtdrukvibrators zijn al een tijdje aan een opmars bezig, en in 2023 zien we er nog meer komen. We verwachten dat vrijwel elk sekstoymerk zijn eigen versie(s) zal uit hebben. Ook komen er meer toys die luchtdrukstimulatie gaan combineren met vibratie of andere stimulaties zoals pulsaties of heen- en weer bewegingen. 

Er wordt ook druk nagedacht over versies voor de penis! Die zijn zo gebouwd dat ze de luchtdrukstimulatie op het frenulum concentreren. Mannen zullen zeker ook van de sensaties kunnen leren genieten. Suction of air stim toys zullen beschikbaar zijn in allerlei vormen, maten, kleuren en prijsklassen. 

Kortom, als je nog géén luchtdrukvibrator hebt, is dit een speeltje dat je in 2023 sowieso in huis moet halen. Onze selectie vind je hier

5. Bewegen, pulseren, stoten, likken... 

Hoewel de luchtdruktoys de markt blijven domineren, is er ook een duidelijke fascinatie voor en een groter aanbod van bewegende toys op komst. Alles wat beweegt, pulseert, pompt of vanzelf heen en weer gaat krijgt de wind van voren dit jaar. 

Voorbeelden zijn de Gravity pompende vibrator van Lovense, de luxe handenvrije Stronics en Pulsevibes van Fun Factory - waar we nieuwkomers van verwachten in 2023, of toys met tongetjes, zoals de Fantasy for Her Ultimate Pleasure of Dual Pleasure. 




Nog trends? 


Jazeker: we zien meer religieus geïnspireerde kinky items, meer erotische juwelen, of een combo van beiden.

Tot slot een nieuwigheid die ons al verscheidene keren aangeboden werd, maar die we écht niet zien zitten: the Vaporator. "The world's first smokable vibrator

Een vibrator die tegelijk een VAPE is. De horror!