Skip to main content
Smartballs tips en tricks

Smartballs tips en tricks

Posted by Rebecca Verreth on 3rd Sep 2024

Ken jezelf! Dankzij Smartballs van Fun Factory leer je je bekkenbodemspieren beter controleren en inzetten voor intensere sensaties en climaxen tijdens penetratieseks of andere seks!

Ava Oiknin, bekkenbodemspecialiste en klinisch seksuologe verbonden aan Fun Factory, stond mee aan de wieg van het doordachte design van de Smartballs.

"Voor vrouwen is het ontdekken van de eigen seksuele anatomie een stuk minder evident dan voor mannen : terwijl de erogene zones van de man zich grotendeels aan de buitenkant van het lichaam bevinden, zitten die van vrouwen er maar voor een heel klein deel."

“De voorhuid en de glans van de clitoris, en de eerste paar centimeters van de vagina, kun je met je vingers verkennen”, legt Ava uit, “maar de rest van het orgaan strekt zich uit over nog ongeveer 6 centimeter naar achteren, tot aan de mond van de baarmoeder. Het wordt vaak vergeten, maar dit deel ontdekken kan een grote boost betekenen voor je seksualiteit. Het heen-en-weer bewegen bij penetratie helpt om dit deel van de vagina te sensibiliseren, maar je kan zelf ook veel doen.”

De methode Conscience Maîtrise Renforcement en Contrôle (Bewustwording Beheersing Versterking en Controle), werd door Oiknin met dit doel ontwikkeld, en voer je uit met behulp van de Smartballs Duo en Uno.

"Alle oefeningen kunnen rechtop – of als dat niet lukt – liggend of op handen en voeten uitgevoerd worden."

Conscience

De eerste oefening bestaat er in je vagina en de verschillende niveaus van je bekkenbodemspieren situeren in je lichaam. Hiervoor gebruik je de Smartballs Duo. 

De kleine parels tikken tegen je vagina en helpen je zo een beeld van dit orgaan te vormen. Eerst door zelf te bewegen met je bekken. Daarna door zelf immobiel te blijven, maar wél de balletjes van de Smartballs te doen bewegen, samen én afzonderlijk. Zo worden de niveaus van je bekkenbodemspieren duidelijk en komen ze tot leven.

Ava : “Het gebuik van Smartballs ontwikkelt de bekkenbodemspieren. De toniciteit ervan is cruciaal als je bijvoorbeeld ongewild urineverlies wil voorkomen, maar ze speelt ook een belangrijke rol in het geven en nemen van genot tijdens seksuele betrekkingen: doordat je op de plekken waar je het meeste voelt op het goeie moment kan samentrekken zorg je er niet alleen voor dat je makkelijker een orgasme kan bereiken, je stimuleert er ook je partner mee.”

Maîtrise, Renforcement, Contrôle

De tweede fase kan je pas proberen nadat je de eerste fase onder de knie hebt, dat kan een tweetal weken in beslag nemen. Deze tweede fase maakt gebruik van de Smartball Uno, en bestaat er in de enkele bal van de Smartball Uno in te brengen en omhoog en omlaag te bewegen binnenin de vagina, dus door onder de bal de spieren samen te knijpen, of de bal laten zakken door het ontspannen van de spieren. Als dat te gemakkelijk is voor jou, dan kan je het moeilijker maken door de benen te spreiden, te hurken, of in kleermakerszit…

In deze derde fase is het de bedoeling dat je de Smartball Uno op de drie niveaus van je perineum plaatst: diep, in het midden of onderaan, en dat je de bal door middel van contractie op z’n plaats houdt terwijl je aan het koordje trekt om weerstand te creëren.

De laatste fase, die van de controle tenslotte, bestaat er in regelmatig de oefeningen te herhalen en na te gaan hoe het zit met de toniciteit ervan. Zo zorg je voor blijvend seksueel welzijn en plezier.

Wil je de Smartballs UNO en DUO van nabij leren kennen en meer uitleg krijgen over deze methode? Dan kan je een FUN Factory Party boeken en dit bij de boeking melden.

Check de website van onze homeparties voor meer info:  https://funfactory-party.be/