Vrouwen in de sekstoybusiness - Playstixx


authorGeschreven door Rebecca in interviews
tag_pink

Stefanie Dörr is met haar "Manufaktur Playstixx" in hartje Berlijn al sinds 1996 pionier in de vervaardiging van dildo's en vibrators van kwaliteit "voor vrouwen en iedereen die vrouwen graag ziet".

Haar doel? Het seksuele zelfbewustzijn en zo ook de levensenergie van vrouwen te vergroten.

Als beeldhouwster geeft ze vorm aan erotische speeltjes die tegelijkertijd sculpturen zijn, een ode aan en een bevestiging van het vrouwelijke lichaam.

Stefanie: "Ik houd er van om voor vrouwen en hun partners te werken en zo mijn steentje bij te dragen aan de zelfverwezenlijking van vrouwen. Ik ben er van overtuigd dat sexspeeltjes kunnen bijdragen tot een vrijere beleving van seksualiteit voor vrouwen, en dus tot een authentiekere en meer natuurlijke omgang met het lichaam."

Bij Loveware zijn we in ieder geval grote fans van de toys van Stefanie. De Lipstick vibes hebben unieke ingewerkte details zoals hartjes en veertjes, en eigenlijk houden we ook wel van de eenvoudige vorm en bediening.

De echte toppers van Playstixx zijn echter de dildo's. Als je éénmaal de textuur en de veerkracht van een Welle in je hebt gevoeld, wil je geen andere meer.

We stelden Stefanie een paar vragen over de weg die ze heeft afgelegd, en kregen een inspirerende vrouw te horen.

Stefanie Dörr: "Begin jaren negentig verhuisde ik van het zuiden van Duitsland naar het grote Berlijn. Als meisje uit het dorp had ik tot dan toe alleen nog maar van vibrators gehoord, maar ik had er nog nooit één in het echt gezien. De eerste keer dat ik een vibrator zag was bij een vriendin thuis. Er heerst in Berlijn een open sfeer en mede door mijn "moderne" vriendinnen besloot ik dat ik ook een vibrator wou kopen. Het was een openbaring! Ook om vrijuit over seks en speeltjes te kunnen spreken, dat maakte dat ik mij ook vrijer voelde."

Alleen waren er toen nog geen vrouwvriendelijke boetieks zoals Loveware er één is.

Stefanie: "Wat ik zag in de traditionele shops waren onaantrekkelijke speeltjes in inferieure materialen, in vormen die niets te maken hebben met de vrouwelijke behoeften. Dat moest anders kunnen, dacht ik, en ik zette mij aan het werk om materialen te gaan onderzoeken."

Begin 1996 startte Stefanie met haar "Manufaktur" in Berlijn en sindsdien maken zij en haar team van vrouwen Playstixx toys, met de hand maar vooral met veel liefde. De erotische speeltjes van Playstixx zijn niet alleen mooi om naar te kijken en functioneel, ze zijn ook van de hoogste kwaliteit anti-allergene silicone gemaakt.

Twee van haar speeltjes kregen in 2007 en 2009 dan ook een "sehr gut" beoordeling van het Duitse Okotest, een soort Test-Aankoop met extra aandacht voor ecologie en gezondheid.

Stefanie: "Ik vind het heel belangrijk dat mijn speeltjes gezond en duurzaam zijn. Toen ik begon, roken de meeste speeltjes in de seksshops naar chemische producten. Nog steeds bevatten vele speeltjes weekmakers en andere oplosmiddelen die schadelijk kunnen zijn. Wist je dat de meeste toys in China worden gemaakt? Er zijn er maar heel weinig die een Europees design hebben." 

Het maken van gezonde en aan de vrouwelijke seksualiteit aangepaste sekstoys was en is voor Stefanie een feministisch statement.

Stefanie: "Als je weet waar vrouwen vandaan komen en hoe ze als groep nog steeds behandeld worden in vele delen van de wereld. Hoe miskend en onderdrukt de vrouwelijke seksualiteit was en nog is. Daarom is dit voor mij zo'n mooie job. Ik leef als vrije vrouw en beleef mijn seksualiteit op een vrije manier. Dat wil ik doorgeven, daarvoor wil ik inspiratie bieden."

Doordat ze zelf een vrouw is, beleeft ze het maken van sekstoys anders dan een mannelijk ontwerper.

Stefanie: "Omdat ik zelf een vrouw ben en veel van mijn speeltjes ook zelf uittest en gebruik, kan ik beter aanvoelen wat een vrouwenlichaam verlangt. Er is geen afstand, zoals dat met mannen die toys voor vrouwen maken wel het geval is."

Sinds 2005 organiseert Stefanie in Berlijn een jaarlijks "expertinnenevent", een bijeenkomst van vrouwen die actief zijn rond de thema's seksualiteit, gezondheid en vrouwen. Hiermee heeft ze een uniek platform en netwerkevent in het leven geroepen, die ook voor ons zeer inspirerend was. 

Meer informatie over Stefanie Dörr: playstixx.eu.

Bekijk de Playstixx-collectie hier.

home image: 
Share/Save

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Lipstick
98,00EUR